Assalamualaikum. Welcome to my blog. I'm Iva, owner of this diary. There have some stories and hijab tutorials here. Thank you for visiting this blog. Follow my blog and keep on reading my stories. Thank you . . . . .

Sunday, 4 December 2011

Actroid :)

Hey hey heyyyy ! Hari ni Iva nak share satu bende dengan korang semua.
Sebelum tu nak bagi tahu, pagi tadi mood tak brape nak ade sampai tiga kali tukar baju.
At last haa ini lahh ghupenyeee -.- Simple pimple !


Haa back to the story morry in almari... LOL
Tadi pergi Pusat Sains Negara, okay jadi kanak-kanak ribena kejap huahaha.
Ade pameran robot seperti manusia kat sana. Robot tu nama Actroid.
Actroid diberi nama dari perkataan Actor + Android.
Check it out!


She is a robot.

video



Hand urethane model of Actroid


Leg model of Actroid


Mechanisms used for the Actroid


Rangka tangan Actroid


Eye mechanism of Actroid



Skin of the Actroid


Comparison of the feel of skins
From left: Skin for Actroid leg, Skin for Actroid body, and Skin for Actroid face.


'She' is Actroid :)


video

She is talking to visitors :)


System of the Actroid

Teruja tengok Actroid tu bercakap hehe sampai tak perasan orang belakang aku duk cari point bagus nak amek gambar robot ni huahaha. Untunglahhh aku duk depan skali boleh tengok Actroid dengan jelasss :D
Pastu ayah bawak adik pergi Tugu Negara. Okay bosan.
Okay lahh tak tahu dah nak cakap ape hee. Bye.

No comments: