Assalamualaikum. Welcome to my blog. I'm Iva, owner of this diary. There have some stories and hijab tutorials here. Thank you for visiting this blog. Follow my blog and keep on reading my stories. Thank you . . . . .

Thursday, 15 December 2011

Memories :')

Hello everyone :) 
Hmm tentang ape Iva nak cakap hari ni ye? Okay semalam Iva tengok blog cousin Iva, Tasha, dia baru libatkan diri dalam blog ni. Dia ada cerita tentang last moment dia dengan kawan-kawan dia masa sekolah. Yelahh, Tasha tu baru lepas exam SPM.
Ni blog dia -------> Tasha Hakim
 Ape orang kata? Rindukan segalanya yang berkenaan dengan sekolah something like that lahh. So, tiba-tiba Iva teringat waktu Iva sekolah dulu. Dah 2 tahun Iva meninggalkan sekolah yang tercinta tu haha.
Yup, Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Bangi (SMKBBB) tuuu.. Tahu tak? :)
Macam lahh famous sangat sekolah aku tu kann.
Iva nak cerita, panjang lebaq nohh. So, kalau berdasarkan gambar je pun, takpe kann? ^_^
Sebelum tu Iva nak bagi tahu, yess I'm a Prefect haha :p
And this is about 5 Jujur 2009


Gambar atas ni, haaaa inilah dia group yang diberi nama GED. Atau nama panjangnya, GEDIK. XD
Dari kiri, Huda Farahin, Syfa, Mewra, Nisha, and the last one, yeahh thats me :)
Sorry girls, guna nama pendek je :]



Time ni kat kelas, hari parents amek report card. Parents dah balik tapi kitorang taknak ikut parents balik haha, so duduk lepak kat class je :DD



Ahahh!! Ni semua muka penat lepas main volleyball, walaupun Iva cuma pemain simpanan je hehe.
Yeahh kami dapat tempat ketiga kayy. Walaupun Iva pemain simpanan, dapat hadiah jugak aw hewhew.
Huda, barisan kedua tudung putih, muka menangis tu sebab kalah dapat tempat ketiga.
Dari depan, Mira (tudung putih), sebelahnya Zuhaira Tussyahira Annajibah, haaaaa nama penuh aku letak kat kau, Tusyee :))
Barisan kedua dari kiri, Sharifah Fatimah, Diyana, dan Huda.
Belakang tu dari kiri Farahin, tengah-tengah tu Iva, dan kemudian Assifa :)



Okay waktu ni, SPM memang nak dekat dah. Yeahh SPM makin hampir. Kelas tu nampak meriah kecoh semacam, tapi time ni tengah buat revision sebenarnya hewhew.
Kitorang kan happy go lucky, so kelas pun jadi happening tahap tak boleh dikawal lagi.
Kelas kitorang kena blacklist sebagai kelas paling bising kalau nak tahu ^-^v


Graduation Day


Yeah its me :)



Sebelum bertolak ke Dewan GMI.
Dari kiri, Syafiqah, Nisha, Farahin, Mewra, Atiqah, Assifa, Anis, dan Iva.


Graduan SPM :p


Ni manja ke mengada ke Iva pun tak tahu lahh :)
Syihabudin dan Zafhan.


Waktu ni majlis nak bersurai dah.


Bersama dengan guru kelas kami a.k.a guru akaun, Cikgu Linda.
Ye aku tahu ada orang yang tak berkenaan dengan kelas kita kat dalam gambar ni. Sorry guys.

Actually ada banyak banyak banyakkkk sangat memori kami bersama #cewahhh
Hmm rindu korang semua tahuuu!!
Masing-masing dah sibuk dengan pengajian masing-masing sekarang. 
Ada yang dulu single, sekarang dah ada lover.
Ada yang dulu ada lover, sekarang single. 
Ada yang ada lover baru.
Ada tu yang lelaki rambut pun dah panjang.
Yang perempuan pulak, ada yang badan dah naik, ada tu sama je maintain, tapi takde pulak lah yang makin mengecik LOL
Semua dah makin cantik, makin handsome, makin pandai bergaya.
Ada yang dah ada kereta sendiri, macam-macam lah.
Yeah macam-macam perubahan berlaku.
Haishh rindu sangat pada mereka.

Rasa macam rajin nak bercerita sekejap.
Miss our Baby (Zafhan) and Kening (Syahmi) yang selalu berkepit, termasuk Abang Jenol (Zainul) our hero wanita haha.
Shot (Fauzan), Ayash dan Faiz yang selalu dungdangdungdang pada meja dengan lagu band diorang sendiri.
Yess our Snow White (Izzat) yeahh really miss your laugh and lawak 'pandai' kau tu.
Ikhwan, Conan (Ridzuan), Che-up (Syihabudin) dan Superman (Fazrul), mereka duduk satu barisan dan buat hal sendiri.
The Ged (Iva, Nisha, Mewra, Assifa, Farahin, Huda) yeahh bising antara diorang dan dengan cara dorang lahh kan.
Shafika selalu tak datang kelas, dia sakit. Shuhada dan Ekmah selalu diam buat hal sendiri.
Tusyee (Zuhaira) dan Syep (Sharifah Fatimah) Paling kabot kat dalam kelas ni. Dorang jugak lah puncanya riuh dan happening kelas 5 Jujur tu.
Diyan (Diyana) pun kadang-kadang join Tusyee dengan Syep jugak. Kadang-kadang dia diam je buat hal sendiri.
Puteri and Mimi yang suka melawa, bergaya, bersama dengan stuff diorang yang selalu bertukar baru.
Syafawati dan Azlinda selalu berkepit berdua je.
Adreena, Mastura dan Ayien tu haaa geng kadang-kadang skip class. Sekolah tu dorang yang punya haha. Adreena selalu kena attack dengan ustaz. Mastura plak dulu selalu kena marah dengan cikgu sejarah, but masuk F5, subjek sejarah tu jadi subjek favourite dia dan jadi anak emas cikgu hehe. Ayien peniaga nasi lemak kat class hewhew :)
Intan dengan Nadiah duk berborak berdua je. Entah apa yang dibuat pun tak tahulah.
Yasmin suka melukis. Dia memang jarang bercakap dalam kelas tu. Dia duduk kat tempat dia tu je, melukis tak habis-habis. Ada kebaikannya jugak sebab dia ada lukis gambar cartoon tiap sorang kat dalam kelas tu.
Iva masih simpan lagi lukisan tu ^_^
Ain dan Syafiqah Yusdi duk bergossip apa pun tak tahu lahh. 

Haihh sampai sini jelahh. Nak cerita semua memang takkan habis.
Rindu diorang semua :')
Thanks for reading.
Byebyee see ya <3

3 comments:

mimi oh mimi said...

miss this moment :'(

Lusya said...

me too :'(

Anonymous said...

Ok..gmbr sye ada 1 je..yg volleyball tu sye la coach nya...weeee